Recyclage op een milieuvriendelijke manier

Garage Van de Velde & Zoon- Lokeren - MILIEUAls erkend auto demontagebedrijf werkt Garage Van De Velde en Zoon met andere recyclagebedrijven voor de recyclage te Lokerenvan afgedankte stoffen. Dit uiteraard op een milieuvriendelijke manier.

Maar wat is een erkend auto demontagebedrijf nu precies

Enkel een auto demontagebedrijf dat erkend is door de overheid (OVAM) mag officieel voertuigen vernietigen en laten schrappen. Niet elke onderneming kan dit doen. Zo moet Garage Van De Velde zorgvuldig bijhouden welk percentage van de inkomende voertuigen wordt gerecycleerd. Bij de recyclage moet er gekeken worden naar de hoeveelheid gevaarlijke stoffen en producten waaruit een voertuig bestaat, zoals oud ijzer, aluminium, banden, accu's, afgedankte olie, koelvloeistof en aircogas.

Ons ecologisch steentje

Deze garage draagt niet enkel bij aan het milieu door afval een tweede leven te schenken, maar heeft ook geïnvesteerd in verbouwingswerken om het bedrijf milieuverantwoord te runnen. Door de aanleg van nieuwe KWS installaties, vloeistofdichte vloeren, overdekte stallingplaatsen voor voertuigen en aparte opslagruimtes voor gevaarlijke stoffen beperkt deze garage zijn milieuverontreiniging in de mate van het mogelijke.

Zo kunnen zij met een gerust hart handelen in Mercedes-Benz demontagewagens en onderdelen voor zowel moderne als klassieke modellen.

Komt u graag nog meer te weten over Garage Van De Velde en Zoon in Lokeren? Ga dan al eens een kijkje nemen in hun webshop of neem gerust contact op!

Back to Top